Ponovo se očekuju rezultati više od sto testiranih na covid-19 u Zaječaru

Od jučerašnjeg izveštaja do danas, obrađeno je samo pet uzoraka testiranih osoba iz Zaječara i među njima nema covid-19 pozitivnih slučajeva. Ukupno je u obradi još 93 ranije poslatih uzoraka i 40 danas poslatih u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu.

Od početka pandemije testirano je ukupno 3.628 građana Zaječara. Do sada je pozitivan test potvrđen kod njih 356 od čega je 154 žena i 202 muškarca u uzrastu od 1 do 89 godina.

Do sada 237 osoba više nema simptome i negativna je na PCR testiranju na prisustvo virusa covid-19 (smatra se izlečenom).

Iz Štaba za vanredne situacije podsećaju građane Zaječara da poštuju OSNOVNE mere:

– nošenje maske u zatvorenom prostoru, sredstvima javnog prevoza i prilikom svakog kontakta bližeg od 2 metra (osim sa članovima domaćinstva sa kojima živite);
– što češće pranje ruku sapunom (u trajanju od najmanje 20 sekundi), dezinfekcionim sredstvima (70% alkohola) ili gelom za dezinfekciju;
– izbegavanje svih masovnih okupljanja i proslava te pozdravljanja rukovanjem, grljenjem i sl. prilikom susreta sa osobama sa kojima ne živite u zajedničkom domaćinstvu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *