Jubilarnih 70 godina postojanja i rada PSD “Ljuba Nešić”

Planinarsko- smučarsko društvo Ljuba Nešić iz Zaječara danas navršava 70 godina postojanja i rada. Osnovano je 6. avgusta daleke 1950. godine, samo dve godine nakon osnivanja republičkog saveza.

Bez prekida u radu, do današnjih dana članovi ovog društva pohode vrhove i koračaju planinarskim stazama u zemlji i inostranstvu.

Kao najstarije u regionu, Planinarsko – smučarsko društvo Ljuba Nešić je začetnik planinarstva u našim krajevima, a iz njega su nastala sva druga društva koja se bave ovim sportom u našem gradu. Za 70 godina postojanja osvojeno je bezbroj vrhova i pređene hiljade kilometara na planinarskim akcijama. Međutim, pored prirodnih lepota, ono najbitnije je kako ističu planinari, čuveno planinarsko drugarstvo koje se generacijama neguje i prisutno je na svakoj stazi.

Danas ovo društvo ima preko 140 članova i najbrojnije je u regionu. Održava akcije svakog vikenda od onih najtežih visokogorskih u inostranstvu do lakih izletničkih u okolini.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *