Zaječar: Kod devet osoba registrovan virus

Na osnovu 51 obrađenog testa prisustvo virusa covid-19 utvrđeno je kod devet osoba i to šest muškog pola i tri  ženskog pola. Starosna dob novoinficiranih kreće se od 13 do 59 godina.

Štab za vanredne situacije, u saradnji sa ZZJZ i ZC, pažljivo prati i analizira epidemiološku situaciju kako bi preduzeo dalje mere na smirivanju pandemije u našem gradu.

Preduzimaju se mere redovne dezinfekcije javnih površina i upozoravaju vlasnici svih objekata, bilo koje namene (ugostiteljskih, trgovinskih, javnih ustanova, zgrada…) da ne uklanjaju dezo-barijere i da ih održavaju u funkcionalnom i higijenski ispravnom stanju.

Upozoravaju se i vlasnici kafića i restorana na obaveze propisane odlukom o uvođenju vanredne situacije u gradu Zaječaru, pošto se pravilo broja gostiju za jednim stolom kao i distance, u najvećem broju objekata, ne poštuje. Ovo za posledicu može imati skraćenje radnog vremena pa sve do zabrane rada ugostiteljskih objekata i pojedinih maloprodajnih objekata (koji ne poštuju propisani broj istovremenih kupaca u objektu), kažu u Štabu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *