Kalendar za predstojeću školsku godinu

Prema planu Ministarstva prosvete za predstojeću školsku godinu, osnovci će u narednoj školskoj godini imati četiri raspusta – jesenji, zimski, prolećni i letnji, dok će srednjoškolci imati tri – zimski, prolećni i letnji.

Prvo polugodište počinje u utorak 1. septembra, a završava se 29. januara, dok drugo počinje 17. februara, a završava se za učenike osmog razreda u petak 4. juna, a za učenike od prvog do sedmog razreda 18. juna.

Učenici srednjih škola neće imati jesenji raspust, već samo zimski, letnji i prolećni. Jesenji raspust počinje 11. novembra i završava se u petak 13. novembra, ali se naslanja na vikend te će tako đaci imati pauzu od pet dana.

Zimski raspust ima dva dela – prvi deo počinje u četvrtak 31. decembra 2020. godine i završava se 8. januara, a drugi deo počinje u ponedeljak 1. februara, a završava se u utorak 16. februara 2021. godine.

Ðaci u Vojvodini tradicionalno prvo polugodište završavaju ranije, ove godine to je 23. decembra, a u klupe se vraćaju 18. januara 2021.

Prolećni raspust počinje u petak 30. aprila, a završava se u petak 7. maja, te će sa vikendima osnovci imati desetodnevnu pauzu. Učenici osmog razreda polagaće probni završni ispit 26. i 27. marta, a završni ispit 21, 22. i 23. juna.

Inače, ministarstvo je napravilo plan kako će izgledati škola od jeseni, po kome bi osnovci od prvog do četvrtog razreda trebalo da idu u školu ili sve vreme ili po modelu – tri nedelje škola, jedna nedelja onlajn nastava. S druge strane, đaci od petog do osmog razreda, kao i srednjoškolci, najverovatnije će ići dve nedelje u školu, a dve nedelje pratiti nastavu na daljinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *