Trinaest građana Zaječara novozaraženo covidom-19

Upravo pristigli rezultati za 31 PCR testiran uzorak iz Zaječara, ukazuju da  trinaest osoba ima potvrđenu infekciju virusom covid-19, navodi na fb stranici gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Od ovog broja novoinficiranih pet osoba je ženskog i osam muškog pola i to od 24 do 83 godina života. Čekaju se rezultati za još 116 testiranih osoba a danas je uzorkovano još 43 građana.

Ovako visok procenat pozitivnosti govori upravo o onome što se uopšte nije promenilo uvođenjem vanredne situacije u gradu, a to je masovno nepoštovanje propisanih mera koje služe ne da nekoga maltreitiraju već da nas zaštite i spase živote!

Štab će, nastavi li se ovakvo stanje, preduzeti još restriktivnije mere, posebno prema ugostiteljskim objektima, nekim maloprodajnim lancima, javnim prevoznicima angažovanim od strane nekih privatnih firmi i taksi prevoznicima, te benzinskim pumpama kod kojih se svakodnevno uočava nepoštovanje mera, stoji u saopštenju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *