Sreda, 22. jul, od 9 do 13 sati, redovna akcija davanja krvi u Zaječaru

Sutra je redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru. Crveni krst Zaječara i Zavod za transfuzije iz Niša apeluju na naše sugrađane da se odazovu u što većem broju. Akcija je od 9 do 13 sati, u prostorijama Crvenog krsta u Krfskoj ulici prekoputa marketa Idea.

Institut za transfuziju krvi Srbije obaveštava građane da su rezerve krvi i dalje na minimumu. Krv svih krvnih grupa je u deficitu. Odziv gradjana u Institutu i u ekipama na terenu je drastično smanjen, kao i broj ekipa na terenu koje je u ovom trenutku moguće realizovati.

Napominjemo da je kontinuirano snabdevanje komponentama krvi od vitalnog značaja za hitna stanja i vitalno ugrožene pacijente.

Da bi sve potrebe u zdravstvenim ustanovama koje snabdeva Institut bile zadovoljene, u trenutnim okolnostima potrebno je svakog dana obezbediti minimalno 200 jedinica krvi.

Pozivamo građane da nam pomognu da prevazidjemo krizu u uslovima primene vanrednih mera i da svakog dana obezbedimo dovoljno ove dragocene tečnosti, apeluju u saopštenju iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *