Brojni turisti i ovog leta biraju Sokobanju za odmor

Sokobanja je i ovog leta jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji. Na to je ovoga puta uticala epidemiološka situacija, ali i subvencionisani vaučeri. U Turističkoj organizaciji se nadaju da će i najuspešnija prošlogodišnja sezona biti premašena….

U 2019. godini naša najstarija banja beleži posetu od 115.000 turista i 560.000 noćenja, što je rekordna posećenost u poslednjih 15 godina od kada se beleži rast turističke posećenosti ove banje.

Ovog juna u Sokobanji je boravilo 14.900 registrovanih turista što je mesečni rekord i za 500 gostiju više nego prošlog avgusta. I ovog meseca Banja je krcata, a slična situacija očekuje se i u avgustu.

Sokobanju karakteriše umirujuće dejstvo kontinentalne klime, visoka koncentracija kiseonika, ozona i negativnih jona u vazduhu, odsustvo aero zagađenja, malo magle i vetrovitih dana uz povoljan atmosferski pritisak i umerene padavine, prisustvo specifičnih elemenata u vazduhu i oligomineralnim vodama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Ekonomija, Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *