Bor: Proglašena vanredna situacija

Štab za vanredne situacije Grada Bora, na današnjoj sednici uputio je zaključak gradonačelniku da proglasi vanrednu situaciju na teritoriji grada.

Zaključak je usvojen na osnovu mišljenja Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere gradskog Štaba za vanredne situacije, a na osnovu njega je gradonačelnik Grada Bora doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada.

Na narednoj sednici usvojeno je 15 naredbi u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije koja predviđa posebne mere zaštite stanovništva od zaraznih bolesti na teritoriji jedinica lokalne samouprave na kojoj je proglašena vanredna situacija zbog nastanka elementarne nepogode širenjem epidemije zarazne bolesti Kovid-19 izazvane virusom korona.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija, jedna osoba je izlečena, a zabeleženo je još šest novih slučajeva virusa korona, što znači da na dan 18. jula u Boru ima ukupno 24 osobe pozitivne na virus.

Kod svih novoobolelih pacijenata ustanovljena je blaga klinička slika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji.

Za oko 50 briseva čekaju se rezultati iz referentnih laboratorija.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *