Zaječar: Petnaest novozaraženih covidom-19

Na osnovu, najnovijih, jutros pristiglih rezultata, iz laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu, još 15 naših sugrađana je covid-19 pozitivno, objavljeno je na sajtu Grada Zaječara.

Starosna dob ovih osoba kreće se od dve do 74 godine, šest osoba su ženskog i devet muškog pola.

Od početka pandemije imamo, do danas, 195 zabeleženih slučajeva infekcije covid-19.

Pošto je procenat pozitivnih, u odnosu na broj pristiglih rezultata, izuzetno visok (preko 40%) a tek se očekuju rezultati za 202 testirana sugrađana, gradonačelnik upozorava da se situacija u kojoj se nalazimo shvati krajnje ozbiljno.

U ZC Zaječar je 35 hospitalizovanih covid-19 pozitivnih pacijenata, dva u KC Niš, i skoro dvadeset je u kućnoj izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom.

Nakon današnje zajedničke sednice vodećih ljudi lokalnih samouprava, u oba naša upravna okruga, sa načelnicima okruga i rukovodstvom ZZJZ “Timok” biće održana, najkasnije sutra pre podne i sednica ŠVS grada Zaječara i donete nove mere, stoji u saopštenju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.