Zaječar: Tri novozaražene osobe covidom-19

Na osnovu pristiglog izveštaja u gradu Zaječaru imamo tri nove covid-19 pozitivne osobe, sve muškog pola, starosti 14, 47 i 67 godina, objavio je na svom fb profilu gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Trenutno se čekaju rezultati za 200, prethodnih dana, PCR testiranih građana Zaječara. Od početka pandemije za 167 osoba, iz našeg grada, utvrđen je covid-19 pozitivan rezultat testa od čega su 122 osobe izlečene. Sem jedne pozitivne osobe, smeštene u covid bolnici u Nišu, ostala covid-19 inficirana lica se nalaze na lečenju u ZC Zaječar ili kućnoj izolaciji. Od početka pandemije u Zaječaru je testirana 2951 osoba.

Upozoravamo, po ko zna koji put, da osoblje restorana i kafića, prodavci i kupci u svim prodavnicama, pekarama, kioscima brze hrane, unutar benzinskih pumpi, na uslužnim šalterima, javnom i taksi prevozu i sl. moraju nositi zaštitne maske i držati propisanu distancu !!! Ova mera, propisana od KŠ RS i ŠVS grada, se od jednog, ne malog broja građana, uporno krši i time ugrožava i njihovo zdravlje ali pre svega zdravlje onih koji poštuju mere.

Poseban rizik, koje su službe GU i ŠVS uočile jeste masovno, večernje i noćno, okupljanje mlađe populacije u javnim parkovima i “Popovoj plaži” bez poštovanja ijedne propisane mere zaštite (maske, distance, korišćenja dezinfekcionih sredstava…) i u visokorizičnim bliskim kontaktima. Takvo ponašanje pored ugrožavanja njihovog zdravlja u ogroman rizik dovodi njihove starije ukućane. Molimo, da ne bismo morali u ovim letnjim mesecima da zatvaramo izletišta i parkove, da se sa ovakvim rizičnim okupljanjima prestane i poštuju mere zaštite, zaključuje gradonačelnik Ničić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *