Povećava se broj inficiranih Covidom-19 u Zaječaru

Pristigli rezultati u ZZJZ “Timok” pokazuju da je u Zaječaru, u protekla 24 sata, otkriveno osam novoinficiranih virusom covid-19. Od ovog broja pet osoba je muškog i tri osobe ženskog pola. Novoinficirani su starosti od 34 do 65 godina.

Sa danas poslatih 24 uzoraka očekuju se rezultati za ukupno još 150 testiranih osoba iz Zaječara, navodi na svom fb profilu gradonačelnik Boško Ničić.

Ukupno aktivno covid-19 pozitivnih, na teritoriji grada Zaječara, trenutno je 43 (od 164 od početka pandemije). Od ovog broja 15 pozitivnih je smešteno na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar, a jedna osoba je u KC Niš. Ostale pozitivne osobe, asimptomatske ili sa lakom kliničkom slikom, nalaze se u izolaciji i na kućnom lečenju.
Ukupno hospitalizovanih, sa potvrđenim prisustvom virusa covid-19, ili sumnjom na prisustvo ovog virusa, je 27 na Infektivnom i 12 na Grudnom odeljenju ZC Zaječar.

Gradonačelnik dodaje da su kapaciteti za hospitalizaciju i lečenje obolelih osoba, po informacijama koje Štab za vanredne situacije ima, pri kraju i svi zajedno rade na tome da se iznađu dodatni. Zato apeluje još jednom, da svi građani (mladi i stariji) u tome maksimalno pomognu. Najbolji način za to je da poštuju mere nošenja zaštite, držanja propisane distance i mera higijene.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *