Novi podržani projekti Erazmus+ u školama Timočke Krajine

Fondacija Tempus objavila je rezultate konkursa Erasmus+ projekata u nekoliko kategorija u oblasti obrazovanja. Zeleno svetlo dobili su i projekti timočkih škola.

Medicinskoj školi u Zaječaru je za projekat “Gerijatrija” odobreno 39.963 evra. Ovim projektom škola iz Zaječara započinje međunarodnu saradnju, navode u ovoj obrazovnoj ustanovi:

Projekat smo prijavili u ime konzorcijuma sa Medicinskom školom “7. april” iz Novog Sada i Medicinskom školom sa domom učenika “Sestre Ninković” iz Кragujevca. Naša namera je da učenicima pružimo mogućnost stručnog usavršavanja na višem nivou. Projekat za cilj ima unapređenje ključnih kompetencija nastavnika i učenika, da uvede međunarodnu obrazovnu saradnju i podstakne inovacije u nastavi. Osnovna potreba sve tri medicinske škole je ista, što je i tema projekta – sticanje kvalitetne prakse iz oblasti gerontologije kod učenika 3. i 4. razreda, a koja nije zastupljena kao tema u nastavnom planu ovih razreda.

U okviru istog konkursa – mobilnosti za stručno obrazovanje i obuke, Srednjoj školi “Branislav Nušić” u Sokobanji odobreno je 51.500 evra za projekat “Novi izazovi – nova evropska iskustva”.

Osnovna škola “Vera Radosavljević” u Negotinu može da računa na 6.308 evra za projekat “Poboljšajmo stanje, fokus na obrazovanje”, a Osnovna škola “Mladost” u Кnjaževcu na 4.678 evra za projekat “Andragogija – veština za 21. vek”. Oba projekta odobrena su na konkursu mobilnosti za obrazovanje odraslih.

“Кeep calm and talk” naziv je projekta OŠ “3. oktobar” u Boru koji će sa 13.950 evra biti podržan u okviru programa za škole i predškolske ustanove.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *