Škola plivanja na bazenu uz poštovanje mera zaštite od koronavirusa

Na Gradskom bazenu u Zaječaru počela je obuka prve grupe neplivača. Instruktori plivanja se nadaju, da će se nakon desetak dana, svi polaznici, a ima ih 20, osloboditi straha od vode i postati pravi plivači.

Zbog koronavirusa, ove godine će se obuka realizovati uz poštovanje svih mera koje su propisane pravilnikom rada bazena.

“Radimo u manjim grupama i van bazena deca moraju da drže propisanu distancu od metar i po. Кada govorimo o samoj obuci, ovo je osnovna obuka neplivača, 90% dece propliva, i mogu samostalno da se održavaju na vodi, nakon završene obuke. Naravno da ima i dece koja se plaše vode, i njima na početku pristupamao drugačije, pokvasimo ih, šetamo oko bazena sa njima, razgovaramo, pa onda nakon toga ih priključujemo ostaloj deci i krećemo sa osnovnim elementima tehnike plivanja”,
rekao je Novica Stanković, profesor fizičkog vaspitanja.

Cena Škole plivanja je 3.000 dinara, a roditelji decu mogu da prijave na broj telefona 060/1652001 ili lično, na bazenu.

izvor i foto: JKP Timok održavanje

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.