Danas i sutra upis novih srednjoškolaca preko portala e-Uprava. U Zaječaru preostalo 16 slobodnih mesta

Za elektronski upis u srednju školu neophodno je da roditelj ili staratelj napravi, ako već nema, nalog na portalu e-Uprava i popuni prijavu danas od 7 do 15 ili u petak, javlja RTS.

Nije potrebno da učenici i roditelji dolaze u školu niti da prilažu bilo kakva dokumenta.

Eventualno, ukoliko se u školi utvrdi da je neki podatak potrebno proveriti, naknadno se može dostaviti određeni dokument, o čemu će roditelji takođe biti obavešteni, navode na portalu e-Uprava.

Škole, po prijemu prijave koju je roditelj popunio na portalu e-Uprave, po službenoj dužnosti pribavljaju podatke o učeniku iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i informaciju iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu, kao i podatke o prethodno završenom obrazovanju, na bazi čega je učenik i bio raspoređen u tu srednju školu.

Za nedoumice mogu da pozovu kol-centar Ministarstva prosvete na broj telefona 011/7350 557.

Usluga elektronskog upisa u srednju školu biće dostupna i u drugom upisnom krugu u ponedeljak 13. jula od 7 do 15 časova.

Iako se zbog epidemije preporučuje elektronski upis, ostaje mogućnost upisa u školi, saopštava Ministarstvo prosvete.

U zaječarskim srednjim školama popunjena su sva mesta u Medicinskoj i Ekonomsko-trgovinskoj školi, dok je za drugi upisni krug preostalo 9 slobodnih mesta na društveno-jezičkom smeru Gimnazije i u Tehničkoj školi 7 – od čega 4 na smeru elektrotehničar za elektroniku na vozilima i 3 za tehničara mehatronike (dualno).

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *