U zaječarskoj Kovid ambulanti dnevno se pregleda 40-ak lica sa simptomima Covida-19

Gradski štab za vanredne situacije u Zaječaru razmatraće danas popodne nove mere zaštite od širenja Covid-19, pošto je prethodnih dana registrovano novih 9 lica zaraženih virusom korona.

Nakon dve nedelje stagnacije, prvi slučaj zaraze zabeležen je 18. juna, i od tada je na području Zaječara obolelo 26 lica. Od početka ovog meseca, svakodnevno se u Kovid ambulanti Doma zdravlja, javi 40-ak osoba sa simptomima koronavirusa, saznajemo od doktorke Biljane Velić. Kako nam je rekla, u kontejneru ispred Doma zdravlja testiraju se samo lica koja su obolela i oni koji imaju kontrolni test, dok se testiranje na lični zahtev obavlja u Zavodu za javno zdravlje “Timok” i ono se naplaćuje 6 hiljada dinara.

Prema dostupnim podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, od sredine juna u Boru i Negotinu je registrovano po 8 novih slučajeva, u Kladovu pet i Knjaževcu tri.

Pod obaveznom merom samoizolacije u Zaječaru je 35 lica, Majdanpeku 17, Knjaževcu 14, Sokobanji 12, Boru 8, Kladovu 5 i u Negotinu 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *