Policijski čas od petka u Beogradu, moguće i u celoj Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je na konferenciji za novinare da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična i da će za vikend ponovo biti uveden policijski čas, prenosi Blic.

“Danas je od početka epidemije najteži dan, imamo 13 preminulih. U ovom trenutku imamo više od 120 ljudi na respirtorima. U Beogradu je situacija alrmantna. Ozbiljna je u još četiri grada u Srbiji, ali je Beograd u kritičnoj situaciji”, kaže Vučić.

Na pitanje da li se policijski čas odnosi samo na Beograd ili za celu Srbiju, i kada počinje, Vučić je odgovario:

“Mere počinju da važe od petka, krizni štab će doneti mere, može se dogoditi da toga ne bude ako brojevi budu mnogo bolji u naredna dva dana. Od petka u 18 časova do ponedeljka ujutru u 5, lično bih voleo da to bude za celu Srbiju.”

Od sutra su zabranjena okupljanja više od 5 ljudi, kako na otvorenom, tako i u zatvorenim prostorima.
Predsednik je naveo da se u Srbiji dnevno tetsira oko 9.000 osoba, a dodaje i da u ovom trenutku imamo 376 slobodnih respiratora.

“Imamo i 578 kliničkih respiratora, a 1100 će ih biti u roku od osam dana. Imamo 60 miliona hiruškihh maski, maski M95 20 miliona, 100.000 partikularnih maski i 7.366 maski sa gumicom za kiseonik…”, naglasio je Vučić.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano preko 456.000 ljudi.

Predsednik Vučić smatra da se oko 1. novembra očekuje najteži talas i da će, kako bi se izbegle negativne posledice sudara gripa i koronavirusa, biti vakcinisano protiv gripa dva miliona ljudi. Kako je najavio, biće vakcinisani svi medicinski radnici, vojska, šalterski službenici, deca i hronični bolesnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *