Nesnosna buka u večernjim satima stiže iz pojedinih gradskih kafića

Poslednjih nekoliko dana građani Zaječara žale se na buku, odnosno glasnu muziku koja u kasnim večernjim satima stiže iz pojedinih kafića i restorana koji se nalaze u centru gradu i na Kraljevici.

Mi smo danas kontaktirali Komunalnu policiju, ali do zaključenja ovog teksta nismo uspeli da dobijemo podatke o tome koliko je zabeleženih prijava građana koji su se žalili na buku.

Među Zaječarcima kojima smeta prejaka muzika je i Saša Jelenković, koji živi u centru grada. On ističe da je ovaj problem dugogodišnji, a da je buka toliko nesnosna da ne može da boravi u svom stanu. Konkretno, njemu smeta preglasna muzika iz lokala “Terazza”, i kako procenjuje premašena je dozvoljena količina decibela. Dodatni problem je to što su i pored klimatizacije prozori ponekad otvoreni. Smatra da bi buka morala biti duplo manja, iako, kaže Jelenković, oko 23 časa gase muziku.

Bobi Vojvodić, kao i ceo njegov komšiluk ima sličan problem. Glasna muzika čuje se iz pravca Kraljevice i to traje već nekoliko dana. Prozori njegove spavaće sobe okrenuti su ka Kraljevici, tako da je odmor nemoguć. Kaže da ima utisak kao da neko svira u njegovom dvorištu. On je slučaj prijavio policiji i po izlasku Komunalne policije na teren, dodaje, muzika je te večeri prekinuta pre ponoći. U međuvremenu, čuo je da je do sada bilo 10-ak anonimnih prijava, istim povodom.

Pitali smo i gradonačelnika Boška Ničića, šta grad može da učini ovim povodom:

“Što se tiče buke, na koju se i meni mnogobrojni građani žale, iz ugostiteljskih objekata i lokala i to ne samo na Kraljevici već i u centru grada, moram reći da je to ozbiljan problem s kojim se susreće naša komunalna milicija. Brojne prekršajne prijave su napisane a da li će iste biti adekvatno procesuirane morate pitati ljude iz pravosuđa.To je ono što uporno ponavljam. U “mehanizmu” zvanom vlast očito da svi “šrafovi” ne rade sinhronizovano. Gde je policija, sanitarna, ekološka i turistička inspekcija (u nadležnosti okruga), tužilastvo … kako neko može, iako je rad noćnih klubova u Zaječaru zabranjen, da radi do 3 ili 4 sata ujutru… Nažalost, kao gradonačelnik, nemoćan sam u “borbi sa vetrenjačama”.

FOTO: Pixabay

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

1 Comment

  • Nadam says:

    Zivim u Krfskoj odmah iza Tisa,imam osecaj da sviraju u mom stanu,nesnosno je ,otvoreni su i krovni prozori i sa strane na Terazzi,ne mogu da verujem da ne postoji ogranicen nivo buke,ovo je uznemiravajuce,bolesno …nije dovoljna glasna muzika nego i zvuk motorne testere moramo da trpimo,pa nesto mislim da li ce jednog dana i svinje da kolju na parkingu posto im je i meso pored drva potrebno za restorane…bahatosti nikad kraja

Leave a Reply

Your email address will not be published.