Đaci OŠ “Desanka Maksimović” najbolji na završnom ispitu

Budući srednjoškolci danas su popunjavali listu želja za upis u srednju školu, dok u njihovim matičnim školama analiziraju uspeh postignut na završnom ispitu. Od direktora pojedinih osnovnih škola saznajemo da su zadovoljni rezultatima koje su đaci postigli na završnom ispitu iz srpskog jezika, matematike i na kombinovanom testu, kao i prosečnom broju poena koje svršeni osmaci nose iz osnovne škole.

Završni ispit najbolje su uradili osnovci OŠ “Desanka Maksimović”, koji su u proseku osvojili 25,08 bodova, slede osmaci iz OŠ “Ljuba Nešić” sa prosekom 24,15 bodova i đaci OŠ “Hajduk Veljko” sa 22, 29 poena prikupljenih u proseku na tri testa.

Kada je reč o ukupnom broju poena koje đaci iz škola sa područja Zaječara imaju na kraju osnovnoškolskog obrazovanja, sudeći po tabeli Ministarstva prosvete, sa prosekom od 77,75 prvo mesto zauzima OŠ “Desanka Maksimović”, drugo sa 75, 5 OŠ “15.maj” Mali Jasenovac i treće sa 75,33 OŠ “Ljuba Nešić”. Preko 70 poena nose i osmaci iz škola: “Hajduk Veljko”, “Ljubica Radosavljević Nada” i ŠOSO “Jelena Majstorović”.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *