Ivani Flegar Grand Prix 18. Međunarodne izložbe “Žene slikari”

Velika nagrada XVIII Međunarodne izložbe “Žene slikari” Majdanpek 2020, pripala je Ivani Flegar, umetničkom saradniku na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Stručni žiri je smatrao da njeno delo, grafika “Puzzle me” zaslužuje Grand Prix izložbe.

Dobitnica prve nagrade za slikarstvo je Lili Bunjik-Eros, slikarka iz Novog Sada, za akvarel “Dobro jutro lepotice”, dok je prva nagrada za crtež pripala Jadranki Dimitrijević, slikarki iz Sremske Mitrovice za rad “Omaž Konstantinu Brankuziju”.

Gabrijela Bulatović, magistar umetnosti iz Beograda, laureat je u kategoriji grafike za rad “Krugovi”, a Radmila Jerenić Ćurčin, slikar i ekonomista iz Beograda, sa radom “Mislim – plavo1” pobednica je u kategoriji skulpture.

Žiri je prvu nagradu za digital art dodelio Branislavi Zorić, dipl. grafičkom dizajneru iz Šapca, za rad “Naočare”.

Na konkurs ovogodišnje manifestacije stiglo je 167 radova 102 umetnice iz pet zemalja: Austrije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije. Nagrade su najuspešnijim stvaraocima uručene na otvaranju izložbe u Centru za kulturu u Majdanpeku.

FOTO: FB stranica Centra za kulturu Majdanpek

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.