Apel grada Zaječara da građani poštuju preventivne mere radi sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid-19 (VIDEO)

Danas je u Zaječaru održan sastanak stručno-operativnog tima, a potom i sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je odlučeno da se tokom naredna tri dana prati epidemiološka situacija u gradu, kao i to da li građani i vlasnici maloprodajnih objekata poštuju mere zaštite od širenja virusa Covid-19. Kako se čulo na konferenciji za novinare koja je usledila, očigledno je da virus ponovo cirkuliše, nakon perioda stagnacije i ukoliko građani ne počnu da nose maske i poštuju distancu od jednog metra, ističe gradonačelnik Boško Ničić, grad će predložiti Ministarstvu zdravlja uvođenje vanredne situacije. Glavna poruka je da mi sami sebe treba da čuvamo jer su zdravlje i životi ljudi na prvom mestu.

Kako je ranije najavljeno, gradski bazen otvoriće vrata za posetioce 1. jula uz poštovanje preventivnih mera a biće moguće korišćenje i ostalih javnih kupališta. Kada je reč o okupljanju na javnim mestima u zatvorenom prostoru, zabranjeno je okupljanje više od 500 lica a nošenje maski obavezno je u javnom i taksi prevozu, kao i u svim zatvorenim prostorijama.

O tome da li će u narednom periodu biti organizovane tradicionalne letnje manifestacije, biće odlučeno u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *