U Majdanpeku i nekoliko sela vanredna situacija zbog obilnih padavina

U Majdanpeku i selima Debelom Lugu, Leskovu, Jasikovu, Vlaolu i Boljetinu, proglašena je vanredna situacija zbog obilnih padavina koje su pričinile veliku materijalnu štetu, prenosi RTV Bor.

Tridesetak domaćinstava u Debelom Lugu i Jasikovu je evakuisano iz poplavljenih kuća, a nadležne opštinske službe danas su bile na terenu, kako bi obavile procenu štete, o kojoj će biti obavešteni i republički organi.

Problema je bilo i u samom gradu gde je bila angažovana mehanizacija kompanije Ziđin, dok su radnici postavljali džakove sa peskom duž Malog Peka, koji se kod Autobuske stanice izlio iz korita.

Zahvaljujući brzoj intervenciji nadležnih službi, ali i samih meštana područja Gornje Reke, koji ne pamte sličnu situaciju, izbegnute su ljudske žrtve. Put prema Leskovu je i dalje neprohodan, a saobraćaj se ne odvija ni prema Kučevu, zbog čega autobus iz Majdanpeka za Beograd ide preko Donjeg Milanovca, kazao je Dragan Popović, predsednik opštine Majdanpek.

Lokalna samouprava tražiće pomoć države u otklanjanju posledica jučerašnje elementarne nepogode.

FOTO: fb/CK Majdanpek

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *