Podrška radnika JKP “Vodovod Zaječar” rukovodstvu firme zbog optužbi Nenada Ristovića

Na nedavnoj konferenciji za novinare Nenad Ristović, lider Pokreta “Pobeda za naš grad”, je izjavio da “JKP Vodovod vodi kriminalni klan”, što su preneli pojedini mediji, kao i reagovanje v.d. direktora “Vodovoda” Nikole Šarčevića koji je upozorio da izrečene neistine imaju cilj da diskredituju postignute rezultata nakon smene prethodnog direktora ovog preduzeća.

Ovim povodom danas su se dopisom medijima oglasili i radnici JKP “Vodovoda” koji daju podršku svom rukovodstvu. Dopis podrške prenosimo u celini sa potpisima 101-og radnika od 128 zaposlenih:

“Mi radnici JKP Vodovod Zaječar, u daljem tekstu potpisnici podrške rukovodstvu na čelu sa vd direktorom Nikolom Šarčevićem, obraćamo se medijima i pojedinim političkim grupama u želji da ne politizuju rad našeg preduzeća. Na upućene neosnovane i teške optužbe na račun našeg vd direktora, a verovatno i na račun ostalih rukovodioca i radnika, skrećemo pažnju da se ne osećamo kao deo nekog klana, a ponajmanje kriminalnog.
Na osnovu dosadašnje saradnje, od skoro godinu i po dana, sa gore imenovanim vd direktorom, tvrdimo da se nije ponašao kao vođa “kriminalnog klana”, već suprotno tim sramnim optužbama. Svakodnevnim problemima pristupao je pažljivo i sa razumevanjem, kako prema korisnicima naših usluga, tako i prema radnicima. Od trenutka njegovog stupanja na dužnost u našem preduzeću krenulo je samo na bolje: isplaćen je kredit od 10 miliona dinara, kašnjenje plata u visini od 4 primanja je sustignuto i isplata primanja je redovna, obnovljen je vozni park kupovinom 3 vozila, radnici su dobili neophodan alat za rad, remontovana su dva i kupljen je jedan novi kamion kiper, uložena su sredstva u elektroopremu na fabrici vode, kao i u modernizaciju sistema distribucije vode…
Kao najbitnije poslovne odluke izdvajamo omogućenu veliku količinu naplativog plasmana potrošnje vode preuzimanja distributivnih mreža MZ Rgotina, Zvezdan, Vratarnica, Veliki Izvor, Salaš i Metriš, kao i dodatno navodnjavanje Delta Agrara, te će iz samo tih preduzetih koraka rukovodstva firme biti plaćeni troškovi struje, hemikalija i nephodnog materijala na godišnjem nivou.

Sve gore navedene činjenice potvrđujemo mi dole potpisani radnici JKP Vodovod Zaječar”, navodi se u dopisu radnika ovog javnog preduzeća.

Potpisi radnika Vodovoda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *