Likovna kolonija “BOLJEVAC 2020”

Sedma likovna kolonija “Boljevac 2020” biće održana u Boljevcu od ponedeljka, 22. do petka, 26. juna. Zbog trenutne situacije, broj učesnika likovne kolonije biće smanjen u odnosu na prethodne godine.

Ovog juna će u Boljevcu stvarati svoja umetnička dela:

– Lana Sandić, dipl. grafički dizajner iz Beograda
– Adrijana-AdriJamajka Simović, dipl. kostimograf iz Beograda
– Kristina Tošić Kika Kika, ilustrator, dipl. grafički dizajner iz Bele Palanke
– Dragana Dragotić Dragana Art, selektor likovne kolonije, slikar i dipl. istoričar umetnosti iz Bogovine

„Iz godine u godinu likovna kolonija u Boljevcu dokazuje da je jedno veliko stecište stvaranja savremene umetnosti u kojoj umetnici svojim individualnim i prepoznatljivim slikarskim odlikama ostavljaju za sobom umetnička dela, utiskujući na njima svoj doživljaj koji su predeli Boljevca ostavili na njih, bilo u prepoznatljivim motivima ili simbolično u osećaju koje ovo mesto izaziva u njima”, kaže Dragana Dragotić, istoričar umetnosti.

Likovna kolonija „Boljevac“ je prvi put održana u junu 2014. godine od kada se organizuje u kontinuitetu i okuplja slikare iz cele Srbije. Njen cilj je najpre oplemenjivanje i bogaćenje boljevačke umetničke scene, i dalji razvoj kulture u ovoj opštini koja ima kulturno – umetničku tradiciju i značajnu istorijsku prošlost, kao i povećanje zainteresovanosti za dela moderne umetnosti, ali isto tako i upoznavanje umetnika sa prirodnim lepotama ove opštine i njenim kulturnim spomenicima. Dok međusobno upoznavanje umetnika i razmena iskustava, daje posebnu draž ovakvim vidovima okupljanja, nakon kojih umetnički fond Kulturno – obrazovnog centra, svake godine postaje bogatiji za nekoliko umetničkih dela.

FOTO/fb Art Dragana

Leave a Reply

Your email address will not be published.