Negotin: Vlasnica Doma za stara lica “Radost” lišena slobode

Šezdesetogodišnja vlasnica Doma za stara lica “Radost” B. D. uhapšena je i na teret joj se stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi za koje je predviđena kazna od 2 do 12 godina.

Određeno joj je zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je direktorku doma, B. P. podstrekivala da ne prijavi simptome koronavirusa, koji su ranije primećeni kod pojedinih štićenika ove ustanove za stara lica. B. D. se takođe sumnjiči da je podatke o korisnicima doma koji su tu boravili 2018. i 2019. godine unela u službenu evidenciju tek tokom aprila 2020. godine, pa se tereti i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Po isteku zadržavanja vlasnica doma, uz krivičnu prijavu biće privedena Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Da podsetimo, 19. maja, Više javno tužilaštvo u Negotinu odredilo je zadržavanje direktorki Doma “Radost” B. P. jer nije preduzela propisane mere za sprečavanje širenja zaraze zbog čega je, kako je tada izjavio zamenik višeg javnog tužioca Dragan Pejkić preminulo više lica.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *