Anđela Bešir u timu najboljih srpskih fizičara

Učenica Gimnazije Zaječar Anđela Bešir postala je deo tima koji će predstavljati Srbiju na Međunarodnom turniru mladih fizičara.

Anđela je sa svojim timom, koji su činile Anđela Ćirić i Mia Šolak, osvojila prvo mesto na turniru mladih fizičara. Ovo takmičenje je specifično po tome što učenici dobijaju probleme iz fizike za koje moraju da razviju teoriju, postave hipoteze, a potom i osmisle i realizuju eksperimente. Tokom prethodnih meseci Anđela i njen tim radili su na zadacima poput rezonance u rebrastom crevu, padajućeg tornja, Saksonske činije, dužine slobodnog leta karte i drugim. Bitno je napomenuti da timovi pored uloge prezentera imaju i ulogu kritičara i pokušavaju da pronađu propuste i nedostatke u eksperimentima drugih timova kroz naučnu debatu.

Posle višemesečnog rada preostala su četiri tima koja su se danas borila za mesto u timu koji će na jesen, ako prilike dozvole, putovati u Gruziju, a kao najbolji se pokazao tim u kome se našla i učenica Gimnazije. Time je Gimnazija i pored prekida takmičenja uspela da nastavi sjajnu tradiciju svojih fizičara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.