Zaječarske srednje škole, učenici i roditelji dogovaraju proslavu maturske večeri

Nakon što je Ministarstvo prosvete odobrilo organizaciju maturskih zabava u restoranima i hotelima, u pojedinim zaječarskim srednjim školama razmišljaju o mogućim terminima proslava.

U Ekonomsko-trgovinskoj školi planiraju da matursku proslavu organizuju u hotelu 19. juna, dok će u Gimnaziji sačekati da maturanti završe obaveze u školi i oko upisa na fakultet, pa da kraj srednjoškolskog obrazovanja proslave 21. avgusta.

U preostale dve škole odluke još nema. Direktor Tehničke škole Goran Stanković rekao nam je da će uskoro organizovati sastanak sa predstavnicima Đačkog parlamenta i Saveta roditelja učenika IV razreda, nakon čega će odlučiti da li će i kada proslave biti.

Sličan stav ima i direktor Medicinske škole Davor Janković. U telefonskom razgovoru za Za mediju kazao je da će škola poštovati preporuke nadležnih, a da će 17. juna prilikom dodele diploma u razgovoru sa maturantima biti doneta definitivna odluka.

FOTO: pixabay.com/ilustracija

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *