Za IT odeljenje u zaječarskoj Gimnaziji prijavilo se 26 učenika

Za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovano IT odeljenje u Gimnaziji u Zaječaru prijavilo se 26 đaka iz oba timočka okruga, saznajemo od direktora škole Srđana Stanojevića.

Prijemni ispit iz matematike kandidati će polagati 10. juna od 10 sati, a već iste večeri biće objavljeni preliminarni rezultati.

Mesta ima za 20 đaka, a zaječarska Gimnazija jedina je u Timočkoj Krajini kojoj je Ministarstvo prosvete ove godine odobrilo upis odeljenja za decu darovitu za informatiku i računarstvo.

Broj specijalizovanih IT odeljenja povećava se svake školske godine, tako da će ih od jeseni imati 49 gimnazija u Srbiji. Odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku jedan su od načina na koji obrazovni sistem nastoji da odgovori na potrebe tržišta rada. Specijalističkim obrazovanjem srednjoškolaca koji imaju izražene digitalne kompetencije povećava se kvalitet studenata IT smerova različitih fakulteta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *