Za buduće srednjoškolce u Zaječaru 560 slobodnih mesta

U zaječarskim srednjim školama u junskom upisnom roku biće mesta za 560 učenika prvog razreda, najviše u Tehničkoj i Ekonomsko- trgovinskoj školi.

Tehnička škola upisuje 180 đaka u dva područja rada, elektrotehniku i saobraćaj. Po 30 mesta ima na obrazovnim profilima IV stepena: elektrotehničar računara, elektrotehničar za elektroniku na vozilu, tehničar mehatronike, elektrotehničar informacionih tehnologija i tehničar drumskog saobraćaja, kao i na obrazovnom profilu vozač, u trogodišnjem trajanju.

U Gimnaziji ima 110 mesta, po 30 u prirodno-matematičkom, društveno-jezičkom i u odeljenju opšteg tipa, i 20 u odeljenju za nadarene đake u oblasti informatike i računarstva.

Medicinska škola predvidela je upis 120 đaka u 4 odeljenja, po 30 za buduće laboratorijske i farmaceutske tehničare i 60 za medicinske sestre-tehničare.

Ekonomsko-trgovinsku školu moći će da upiše 150 učenika i to 90 na profile u četvrogodišnjem trajanju i 60 za trogodišnja zanimanja. Obrazovni profili su: pravno-poslovni tehničar, finansijski administrator, ekonomski tehničar, kuvar i trgovac.

Planom Ministarstva prosvete predviđen je i upis 24 učenika prvog razreda u Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“, i to za 12 za školovanje budućih bravara i po 6 za obrazovanje konfekcijskih šivača i cvećara – vrtlara.

Završni ispit organizuju i sprovode matične osnovne škole. Rešavanje testova iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa je od 17. do 19. juna. Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 23. juna, a konačni pet dana kasnije, nakon čega đaci popunjavaju liste želje. Prvi upisni krug je 8. i 9. jula.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *