Od danas zakazivanje termina za upis i testiranje budućih prvaka

Na portalu e-Uprava od danas je moguće elektronsko zakazivanje termina za upis i testiranje budućih učenika prvog razreda koje će trajati do 10. jula. Takođe, onim roditeljima kojima nije dostupan internet, zakazivanje termina je moguće na broj telefona željene škole.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je predvidelo da roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument, jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem.

Upis učenika u školu će se izvršiti preko aplikacije e-Upis, kao i povlačenje neophodnih dokumenata iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta i iz IZIS-a o obavljenom lekarskom pregledu.

Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen pre 16. marta ili ako je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara, roditelj dostavlja školi lekarsko uverenje.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1. juna do 20. jula.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.