Zaječar: 14 zaraženih osoba iz ustanova kulture hospitalizovano, nakon što su vikend proveli kod kuće

U petak, 22. maja potvrđeno je da su 22 osobe zaposlene u ustanovama kulture u Zaječaru covid pozitivne, nakon testiranja koje je naložio lokalni Štab za vanredne situacije. Najveći deo njih vikend je proveo u kućnoj izolaciji, da bi danas, tokom prepodneva bili hospitalizovani na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar.

Kako smo saznali od direktora Zdravstvenog centra dr Miroslava Stojanovića, oni su u subotu pregledani u Covid ambulanti a dva dana kasnije smešteni na Infektivno odeljenje. U pitanju je 14 zaraženih bez ikakvih simptoma bolesti. Ono što je u ovom slučaju ostalo nejasno je činjenica da su pojedini zaraženi sa prebivalištem u Beogradu odmah smešteni u privremenu bolnicu na Sajmu, dok su oni koji žive na teritoriji Zaječara, ceo vikend proveli u kućnoj izolaciji i tek naknadno hospitalizovani. Za sada bez odgovora ostaje pitanje zašto se procedure o hospitalizaciji obolelih od koronavirusa  u Beogradu i Zaječaru razlikuju i da li je sve ostavljeno ličnoj proceni lekara ili je u ovoj situaciji prekršen protokol.

 

 

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *