Od danas testiranje za covid-19 na lični zahtev, cena 6.000 dinara

Danas počinje testiranje na prisustvo korona virusa, na lični zahtev građana, a brisevi se uzimaju u institutima i zavodima za javno zdravlje, kao i u domovima zdravlja, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Test na lični zahtev košta 6.000 dinara, uplaćuje se na jedinstveni žiro račun koji se može naći na veb sajtu covid19.rs, kao i na veb sajtu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Kako se navodi, procedura je takva da građani prvo uplate novac na žiro račun, a zatim testiranje, odnosno uzimanje brisa iz grla i nosa mogu obaviti u najbližem institutu, zavodu ili domu zdravlja. Vreme čekanja na rezultat je od 24 sata do 48 sati od uzimanja brisa.

Pravo na besplatno testiranje, kako je precizirano, imaju svi građani sa simptomima korona virusa koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, kao i pacijenti koji odlaze na operacije i određene intervencije poput bronhoskopije. Takođe, besplatno testiranje je omogućeno svim studentima ili maloletnim licima koja putuju u zemlje koje ne dozvoljavaju ulaz bez prethodno uradenog PCR testa.

FOTO: Ilustracija Pixabay

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *