Filmom “Zamisli… i to će proći” proslavljen Dan OŠ “Desanka Maksimović” u Zaječaru

U subotu, 16. maja, nastavnici i učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Zaječaru, na jedinstven način obeležili su svoj Dan škole. Budući da su u protekla dva meseca jedni predavali, a drugi slušali nastavu na daljinu, i proslava Dana škole morala je organizovana na ovaj način, a zapravo je pomerila granice u pripremanju i obeležavanju ovog za školu važnog datuma, u pravcu nečeg novog, nesvakidašnjeg i kreativnog.

Scenario i režiju filma koji je snimljen za ovu priliku potpisuju Brankica Potić, Stevan Jovanović i Lidija Milenković, nastavnici engleskog odnosno srpskog jezika, a za izvođenje glavne muzičke numere u filmu, pored dece pevača, zaslužna je Aleksandra Stojanović, nastavnica nemačkog jezika u ovoj školi.

Film „Zamisli… i to će proći“ doživeo je svoju premijeru tačno u 11 sati, u subotu, 16. maja, preko školskog sajta, koji je za ovu priliku dobio novo, praznično ruho, i u celini je posvećen životu i delu pesnikinje Desanke Maksimović, čiji rođendan škola proslavlja. Za novi imidž sajta zaslužni su nastavnici Igor Vasilijić, nastavnik matematike i Dejan Trifunović, nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja, što samo svedoči o tome da iza svakog uspešnog poduhvata, pogotovu u obrazovanju, stoji zajednički rad i partnerski odnos nastavnika, đaka, roditelja i lokalne zajednice.

OŠ “Desanka Maksimović” poziva sve zainteresovane da posete zvanični sajt škole na adresi: http://osdesankazajecar.edu.rs i da u Desankinom bioskopu odgledaju film kojim su đaci i nastavnici ove škole proslavili svoj Dan škole na daljinu! Film se može pogledati i na zvaničnom youtube kanalu ove škole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *