ZC Zaječar dobio dva dezinfekciona tunela

Štab za vanredne situacije grada Zaječara, iz budžetske rezerve, kupio je dva dezinfekciona tunela za Zdravstveni centar Zaječar.

Ovi tuneli biće od koristi da zaštite naše zdravstvene radnike od ovog virusa ako se pojavi i drugi talas, ali i narednih sezona od gripa i drugih infekcija, rekao je gradonačelnik Boško Ničić danas ispred jednog od tunela za dezinfekciju kod ulaza u Urgentni centar i Interno odeljenje.

On je rekao da će tunel biti kupljen i Zavodu za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, a sutra im stiže i kontejner za uzimanje uzoraka, tako da će sve moći da se obavlja bezbedno.

Tunel za dezinfekciju radi na bazi vodonik peroksida, koji dezinfikuje a ne oštećuje ni sluzokožu, kožu, odelo, kao ni uređaje koje nosimo sa sobom, a sprečava ulazak infekcije u zdravstvene ustanove. Drugi tunel je postavljen na ulazu u Dom zdravlja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *