Renoviranje postojećeg i izgradnja novog sportskog terena u Vlačiću i na Izvorskom putu

U narednih mesec dana svi koji vole sport u Zaječaru dobiće jedan renovirani sportski teren, jedan sasvim nov, kao i osvetljenje na Sunčanoj stazi na Kraljevici. Ovo je danas najavio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić koji je obišao radove na uređenju sportskog igrališta u naselju Vlačić i na Izvorskom putu.

U naselju Vlačić igralište će dobiti osvetljenje, a ukupna jačina rasvete sa 4 bandere biće 1.600 vati. Sređuje se i ograda oko terena u dužini od 30 metara, a vrednost elektro i građevinskih radova koje izvode radnici JKP “Timok-održavanje” je milion dinara, rekao je Ničić.

Na Izvorskom putu, na mestu nekadašnjeg otpada, trenutno se uklanja rastinje, a tu je predviđeno da se izgrade tereni za fudbal, rukomet i košarku. Gradonačelnik je rekao da je samo u građevinske radove uloženo 600.000 dinara, a ceo projekat u vrednosti 6 miliona dinara, sufinansiraće i Ministarstvo omladine i sporta.

Ovo Ministarstvo sa 50% sufinansiraće i rasvetu duž cele Sunčane staze na Kraljevici, a radovi počinju u ponedeljak. Vrednost ovih radova je oko 3 i po miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.