Polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovano IT odeljenje u Zaječaru

Učenici koji su se prijavili za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovano IT odeljenje u zaječarskoj Gimnaziji, prijavljivaće se slanjem mejla školi i popunjavanjem elektronskog obrasca prijave. U tekstu mejla treba navesti generički broj koji je dobijen pri prvom onlajn prijavljivanju početkom aprila. Obrazac prijave se nalazi na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (Prijava za polaganje prijemnog ispita koja se nalazi na sledećem linku http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc). U obrascu prijave se navodi šifra koju učenik dobija i upisuje se u njegovu knjižicu. Ove šifre će učenici dostaviti kada ih dobiju u matičnoj osnovnoj školi.

Škola potvrđuje prijem Prijave za polaganje prijemnog ispita tako što potvrdi prijem mejla (odgovor mejlom).

Učenici koji nisu uspeli da izvrše onlajn prijavu ili se nisu uopšte prijavili (nemaju generički broj), mogu da se prijave popunjavanjem i štampanjem obrasca iste prijave, koji lično predaju školi koju žele da upišu. Overen primerak prijave je dokaz da je izvršeno prijavljivanje.

Prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita (slanjem mejla ili direktno) obavlja se od 18. do 21. maja 2020. godine. Gimnazija obezbeđuje da se u periodu od 8 časova do 20 časova, na mejl adresu koja je navedena i potvrđena od strane škole, potvrđuje prijem prijave. Mejl adrese na koje se mogu učenici prijavljivati su gimza@ptt.rs ili info@gimza.edu.rs

Konačan spisak lokacija gde će se obaviti prijemni ispit biće objavljen nakon izvršenih prijava i sagledavanja prostornih kapaciteta gimnazija koji obezbeđuju epidemiološku bezbednost kandidata.

Prijemni ispit iz matematike za upis na IT smer održaće se 10. juna od 10 sati.

Detaljnije informacije mogu se videti na http://www.mpn.gov.rs/polaganje-prijemnih-ispita-za-upis-u-specijalizovane-srednje-skole-i-odeljenja/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *