Negotin: Korisnica staračkog doma “Sveti Nikola” dobro se oseća i nema simptome covida-19

Jedina pozitivna korisnica Ustanove za stare “Sv. Nikola” u Negotinu, nalazi se u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Sokobanji, dobro se oseća i nema simptome koronavirusa. Takođe i radnica ovog staračkog doma, čiji je test bio pozitivan, prilikom provere ekipe zaposlenih koja je od 6. maja, trebala da zameni svoje kolege, smeštena je u istoj bolnici i takođe je asimptomatična.

Ovo nam je potvrdio Stevan Šarčević, vlasnik Ustanove “Sv. Nikola” koji kaže da očekuje ponovno testiranje 85-togodišnje starice, jer je neverovatno da je od 30-ak korisnika, radnika i vojnika, koji su svi zajedno bili izolovani u Domu, samo ona pozitivna.

Šarčević kaže da je povoljna okolnost što je stara nepokretna korisnica “Sv. Nikole”, u sokobanjskoj kovid bolnici sa radnicom koja može da joj bude podrška i pomoć u ovoj situaciji.

On ističe da su zaposleni u Domu trenutno veoma požrtvovani i odgovorni, jer će ostati izolovani i u drugoj smeni od 15 dana, s obzirom na to da je ekipa koja je trebalo da ih zameni, kompletna u izolaciji zbog kontakta sa inficiranom radnicom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *