Jedan korisnik Doma za stare “Sv. Nikola” u Negotinu pozitivan na covid-19

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji opštine Negotin broj zaraženih od virusa korona povećan je za jedno lice. Ukupan broj pozitivnih lica na Kovid-19 iznosi 69. Poslednji pozitivan slučaj je korisnik Doma za stare „Sveti Nikola“ s obzirom da je 33 zaposlenih, korisnika ovog doma i pripadnika Vojske Srbije retestirano. Jedan uzorak je pozitivan, 30 negativno dok se čekaju rezultati za preostala dva uzorka.

Epidemiloška situacija u opštini Negotin je stabilna. Štićenici Doma za stare “Radost” danas se vraćaju iz kovid bolnica i smeštaju u pripremljene prostorije na dva odeljenja u Zdravstvenom centru Negotin, na kojima će biti smešteni zbog neophodnog karantina u trajanju od 14 dana, do drugog testiranja. U saradnji sa resornim ministarstvom i Centrom za socijalni rad Negotin biće određeno na koji način će korisnici Doma za stare “Radost” biti smešteni posle karantina i drugog negativnog testa.

Od početka pandemije korona virusa do 6. maja, urađen je 631 test na Kovid-19. Rezultat je završen za 578 testova a za 53 uzorka rezultati testiranja nisu završeni. Pod zdravstvenim nadzorom Zavoda za javno zdravlje “Timok”, zbog kontakta sa potvrđenim slučajem od početka pandemije je 104 lica sa teritorije opštine Negotin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *