U toku je prolećno uređenje zelenih i cvetnih površina u Zaječaru

U toku je prolećno uređenje zelenih i cvetnih površina, kao i drugi krug košenja travnatih površina u gradskim naseljima na području grada Zaječara. Prema rečima nadležnih u Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“ svakodnevno se radi na uređenju zelenih površina svim raspoloživim sredstvima, ali posao otežava kiša koja pogoduje rastu trave.

„Pored redovnog održavanja uređenih parkovskih površina u samom sentru grada i na Popovoj plaži, koje podrazumeva košenje trave jednom nedeljno u toku vegetacionog perioda, završava se i drugi krug košenja trave u naseljima i u gradu. Kosi se trava i na trotoarima pored stabala u drvoredima. Osim toga, radnici preduzeća rade i na košenju u park šumi „Kraljevica“, oko igrališta, duž šetačkih i trim staza, kao i oko spomen obeležja“, ističe Jasmina Basalić, šef Službe „Zelenilo“ i dodaje:

Služba „Zelenilo“ trenutno radi i na prolećnoj sadnji letnjeg rasada cveća na javnim površinama u samom gradu.

Zbog trenutnih vremenskih prilika, vegetacija ubrzano raste, pa se već naredne nedelje planira i početak trećeg kruga košenja trave u ovoj sezoni, kao i nastavak košenja u park šumi „Kraljevica“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.