Bor: Registrovano još 9 novih slučajeva infekcije covidom-19

Na teritoriji grada Bora, prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan izlečeno je još 10 osoba od virusa Covid-19, čime se broj izlečenih popeo na 96. Od poslednjih informacija, registrovano je devet novih slučajeva, što znači da je na području Bora trenutno 45 osoba pozitivno na virus, saopšteno je na konferenciji za medije u Boru.

“Sve je više negativnog bilansa, odnosno broj obolelih je manji od broja izlečenih. Imam moralnu i stručnu obavezu da apelujem na sugrađane da, bez obzira na popuštanje mera, nastave da se pridržavaju istih. Posle popuštanja mera, sve ostalo je odgovornost samih građana. Mi možemo samo da apelujemo na svest, samodisciplinu i odgovornost naših sugrađana”, rekao je ovom prilikom dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Na teritoriji grada sprovodi se sveobuhvatno testiranje, a rezultati pokazuju da se situacija stabilizuje i da je epidemiološka slika pod kontrolom. Bez obzira na ohrabrujuće podatke, Grad Bor će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem svih aktivnosti na sprečavanju širenja virusa.

Inače, do danas ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 144, od kojih je 96 osoba izlečeno, dok su tri osobe preminule od posledica virusa.

Od početka pandemije testirane su 942 osobe, dok se čekaju rezultati za 85 osoba.

Na teritoriji grada Bora se, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi 166 osoba.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *