Vacuumom protiv korone

Po definiciji Vakum je prostor bez supstance, odnosno praznina bez ikakvog sadržaja u kojoj nema ni jednog oblika života, pa ni covida 19. Ipak, vacum u kontekstu ove priče ne predstavlja ništavilo, već je kontrapunkt sumornoj praznini u kojoj smo se našli i na koju smo počeli da se kolektivno navikavamo…

Namera zaječarskog benda “Vacuum” je da nas podseti, da postojimo i da prostor oko nas nije prazan, već da je naprotiv pun energije i emocija, koje nas ponekad i plaše, ali su siguran znak da smo živi i da moramo napred, jer se u svojevrsnom vakumu, u kome smo sada, ne može još dugo.

U ponedeljak, 4. maja, od 20 i 30 sati, na portalu Za media možete gledati uživo dvorišni koncert zaječarske grupe VACUUM. Koncert će istovremeno moći da se prati na Za media fb stranici i youtubu kanalu.

Grupa Vacuum iz Zaječara osnovana je marta 2014. godine u formi trija. Izvorna ideja, koja je kasnije i realizovana, jeste kreiranje i izvođenje instrumentalne muzike kroz koju će biti implementirani uticaji alter rocka, punka, funka i elektronike. Sadašnju postavu čine iskusni zaječarski muzičari Dejan Nikolić (gitara), Marko Ranđelović (bas gitara) i Ivan Andrejević (bubanj).

Godinu i po nakon osnivanja Vacuum su snimili album pod imenom “Prologue” na kome se našlo devet instrumentalnih tema. “Prologue” je prvobitno objavljen u izdanju kultne hrvatske kuće Slušaj najglasnije, a potom se našao i u katalogu sve aktivnije etikete Nocturne media. Album je do sada naišao na pozitivne kritike publike i recenzenata (Horvi: “…ako je samo ovo ‘prolog’ za nešto što tek treba doći, budućnost im je vrlo svijetlog grafikona išaranog brojnim amplitudama…”; Bane Lokner: “…prilično pametno ‘gospodare’ prostorom i atmosferom, i činjenica je da članovi postave poseduju evidentnu izvođačku energiju”).

Nakon uvodnih nastupa u Zaječaru i okolini čija je ideja bila upoznavanje publike sa radom Vacuuma, usledile su intenzivnije koncertne aktivnosti širom Srbije u okviru koncertne promocije prvog albuma. Krajem prošle godine imali su uspešne nastupe u Beogradu i Zemunu, a očekuje ih i nastup u Nišu koji je odložen zbog vanredne situacije u zemlji.

fb: https://www.facebook.com/Vacuum-791826654220696/
Album: https://www.discogs.com/Vacuum-Prologue/release/8952189
Recenzija: http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=24692
Youtube:https://www.youtube.com/playlist?list=PLjDlUesEM80meQDP0rFVNcCPeJatPN316

1 Comment

  • Dr.Nestor says:

    Nojz ezoteristi sa derviškim repeticijama …kada se puste unazad napravu vakum i ne moš dihat…kakav 5G…ovi odvajaju epiderm u slajsovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *