Bor: 46 pozitivnih na koronavirus, 5 osoba izlečeno

Na teritoriji grada Bora, prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan 46 osoba pozitivno je na virus Covid-19. Od poslednjih informacija 5 osoba je izlečeno, a registrovana su dva novoobolela.

Zahvaljujući poštovanju svih mera koje je propisala Vlada RS i lokalna samouprava, danas u Boru imamo ovako ohrabrujuće podatke i stabilnu situaciju kada govorimo o virusu. Sveobuhvatnim testiranjem zatvoreni su epidemiološki krugovi i zahvaljujući dobrom radu i organizaciji lekara i timova epidemiologa iz dana u dan imamo sve veći broj osoba sa teritorije grada koje su izlečene od Covida 19.

Važno je još jednom napomenuti da ovi podaci ne treba da izazovu previše opuštanja, već je i dalje neophodno pokazati disciplinu u pridržavanju propisanih mera. Bez obzira na dodatno popuštanje mera donetih u cilju prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, apelujemo na sve građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite i poštuju socijalnu distancu, a Grad Bor će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem svih aktivnosti na sprečavanju širenja virusa, navode iz Štaba za vanredne situacije.

Ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 118, od kojih je 69 osoba izlečeno, dok su tri osobe preminule od posledica virusa.

Od početka pandemije testirano je 713 osoba, dok se čekaju rezultati za 144 osobe.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.