Ivani Flegar iz Beograda za rad “Puzzle me” pripao Grand prix XVIII Međunarodne izložbe “Žene slikari 2020”

Velika nagrada XVIII Međunarodne izložbe “Žene slikari” Majdanpek 2020, pripala je Ivani Flegar, umetničkom saradniku na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Strični žiri je smatrao da njeno delo, grafika “Puzzle me” zaslužuje Grand Prix izložbe.

Dobitnica prve nagrade za slikarstvo je Lili Bunjik-Eros, slikarka iz Novog Sada, za akvarel “Dobro jutro lepotice”, dok je prva nagrada za crtež pripala Jadranki Dimitrijević, slikarki iz Sremske Mitrovice za rad “Omaž Konstantinu Brankuziju”. Gabrijela Bulatović, magistar umetnosti iz Beograda, laureat je u kategoriji grafike za rad “Krugovi”, a Radmila Jerenić Ćurčin, slikar i ekonomista iz Beograda, sa radom “Mislim – plavo1” pobednica je u kategoriji skulpture. Žiri je prvu nagradu za digital art dodelio Branislavi Zorić, dipl. grafičkom dizajneru iz Šapca, za rad “Naočare”.

Na konkurs ovogodišnje manifestacije stiglo je 167 radova 102 umetnice iz pet zemalja: Austrije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije.

Svi pristigli radovi biće izloženi u velikoj sali Centra za kulturu u Majdanpeku. Među njima su i dela timočkih umetnica. Najviše ih je iz grada domaćina, Majdanpeka. To su: Munira Bajrić, Snežana Barta, Nada Birišić, Milka Brajković, Mirjana Durlić, Tatjana Karabašević, Spomenka Kobau, Ranka Marinković, Marija Temišanović. Publika će moći da vidi i dela umetnica iz Kladova, Marije Matejević i Jelice Cice Savičić.

Kako je Zaječarskoj Hronici rečeno, svečano otvaranje izložbe u Majdanpeku i podela nagrada učesnicama biće odmah nakon ukidanja vanrednog stanja. Pripreme su u toku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *