Negotin: Veliki broj pozitivnih na koronavirus u Domu za stare “Radost”, svima je urađen popodne kontrolni test

Na konferenciji za medije u Negotinu danas je saopšteno da je u privatnom Domu za stare “Radost” u ovom mestu, registrovano 30 osoba pozitivnih na Covid-19, a da se čekaju rezultati za još 17 testiranih osoba.

Prema rečima komandanta Štaba za vanredne situacije opštone Negotin Vladimira Veličkovića, prethodnih dana je ukupno testirano 49 lica iz ovog doma, a do sada su pristigli rezultati koji su pokazali da je 26 štićenika doma inficirano, kao i dva radnika i vojnik na obezbeđenju doma. Na pitanje novinara da li se pretpostavlja kako je virus moga da uđe u ovaj Dom za stare, rečeno je da je najveći propust što se nije primenjivao 15-todnevni smenski rad kao u drugim ovakvim ustanovama.

Veličković je rekao da su svi oni i dalje u Domu i da se očekuju preporuke republičkog Kriznog štaba gde bi oboleli eventualno bili zbrinuti.

Na redovnoj konferenciji za novinare popodne u Beogradu je saopšteno da su u Negotin pošli epidemiološki timovi koji proveravaju odakle tako veliki broj zaraženih.

Nakon toga je komandant Štaba Vladimir Veličković rekao da je obavešten da će svi u Domu biti ponovo testirani jer se sumnja da je prilikom prvog testiranja možda došlo do kontaminacije prilikom njihovog transporta.

U Negotinu se nadaju da će rezultati kontrolnih testova biti prioritetno urađeni, jer u slučaju da su isti oboleli moraju što pre upućeni u Niš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *