Stigao covid kontejner iz donacije, a Grad Zaječar kupuje Zdravstvenom centru dva dezinfekciona tunela

Danas je, iz donacije Vlade Republike Srbije i EU, u zaječarski Dom zdravlja, stigao klimatizovani covid kontejner za testiranje, uzimanje uzoraka i krvi za laboratorijsku analizu, osobama sa simptomima infekcije virusom covid-19, objavljeno je na gradskom sajtu.

Nakon instalacije enterijera i neophodne opreme, covid kontejner će za nekoliko dana početi sa radom. Tako će se izbeći, eventualna, mogućnost kontaminacije ostalih pristorija Doma zdravlja (iako su ranije urađeni “tuneli” za bezbedno kretanje u okviru DZ) i službi koje rade za druge bolesnike.

Prostor oko covid kontejnera biće svakodnevno dezinfikovan kao i sam kontejner i njegova unutrašnjost. Kompletno rukovođenje ovim objektom preuzima osoblje covid ambulante Doma zdravlja Zaječar.

Inače, na današnjoj tеlеfonskoj sеdnici Štaba za vanrеdnе situacijе grada Zaječara donеt jе zaključak o nabavci dеzinfеkcionih tunеla za potrеbе ZC “Zajеčar” u Zajеčaru. Odobrava sе kupovina 2 dеzinfеkciona tunеla prеma ponudi “TTM system” Gračac iz budžеta Grada Zajеčara – sa pozicija vanrеdnih situacija i stalnе budžеtskе rеzеrvе, u cilju sprеčavanja širеnja pandеmijе virusa Covid 19.

FOTO: www.zajecar.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *