COVID-19: Najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru

Štab za vanredne situacije izdao je saopštenje povodom najnovijeg izveštaja Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru:

-U broj od 43 ušla su i dva kontrolna, pozitivna testa, te je pravi broj, u ovom trenutku, pozitivnih na virus covid-19 na teritoriji grada, sa selima 41. Pošto je jutros put Instituta “Batut” poslato još 17 uzoraka, testiranih građana Zaječara, ukupan broj testiranih, za koje se rezultat čeka je 133. Molimo Vas da nosite zaštitnu opremu i poštujete socijalnu distancu od 2 metra, rekao je Boško Ničić, komandant Štaba za vanredne situacije u Zaječaru.

Štab za vanredne situacije grada Zaječara

Komandat Štaba Boško Ničić

U nastavku je izveštaj Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar na današnji dan:

Na teritoriji grada Zaječara, od početka pandemije Korona virusa do 22. 4. 2020. godine, urađeno je 375 testova na COVID-19. Rezultat je završen za  259. Za 116 uzoraka rezultati testiranja nisu završeni. Kod 43 testa rezultat je pozitivan. Imamo 216 negativnih testova na COVID-19.

U ukupnom broju testova je 20 kontrolnih. Od ukupnog broja kontrolnih, rezultati testova završeni su za 17 uzoraka, dva kontrolna testa su pozitivna a 15 kontrolnih testova negativni.

Prema aplikaciji za praćenje covida-19, koju je uspostavio RFZO, kod 17 lica iz naše opštine, koja su prebačena u zdravstvene ustanove u Nišu, kao pozitivna na covid-19, rađeno je 20 kontrolnih testova od kojih je 2 testa pozitivno, a 18  su negativna.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Zaječar – 399.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Zaječar – 136.

Nemamo podatke o preminulim osobama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *