ZA MEDIA SAZNAJE: RUDNIK LIGNITA “LUBNICA” NIJE ZATVOREN, ALI MEĐU ZAPOSLENIMA IMA ZARAŽENIH

Nakon nezvaničnih informacija da je rudnik lignita “Lubnica” zatvoren zbog širenja zaraze covidom 19 među zaposlenima, Za media je odgovor potražila od Ministarstva rudarstva i energetike i gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, koji je potvrdio da je među zaposlenima dvoje pozitivno na covid 19 i da se zbog toga u ovom rudniku sprovodi testiranje zaposlenih.

Iz Ministarstva rudarstva i enegetike nam je odgovoreno da Rudnik lignita “Lubnica” nije zatvoren, već je uveden minimum procesa rada, koji je definisan merama koje JP PEU Resavica sprovodi u borbi protiv epidemije koronavirusa. Prema informacijama iz JP PEU Resavica, po uvođenju vanrednog stanja, preduzete su sve mere zaštite u skladu sa merama koje je propisala Vlada Republike Srbije, radnicima u rudniku su podeljene zaštitne maske, a rudnik je snabdeven svim dezinfekcionim sredstvima i zaštitnom opremom.

U JP PEU Resavica navode da je na inicijativu gradskog Štaba u Zaječaru sukcesivno testirano svih 309 radnika rudnika Lubnica i da se rezultati očekuju u narednim danima.

O ovom slučaju, ali i o epidemiološkoj situaciji na teritoriju GU Zaječar će u četvrtak, 23. aprila, u 20h govoriti komandant gradskog štaba za vanredne situacije Boško Ničić.

Itervju možete uživo pratiti sutra u 20h na Za media portalu, yotube kanalu i facebook stranici, kao i na programu T1 televizije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *