Od sutra probni testovi male mature, sat vremena za rad u terminu od 8 do 20 sati

Proba male mature počinje sutra i trajaće tri dana, do petka. Srpski, odnosno maternji jezik, prvi je na redu, a za rešavanje testa osmaci će imati sat vremena. Potom ide matematika, koja će moći da se rešava sat i po vremena, i na kraju kombinovani test, za čije rešavanje je predviđeno sat vremena.

Ministar prosvete Mladen Šarčević za “Blic” prenosi vodič kroz probni test male mature.

“Đaci treba da se uloguju na platformu MOJA ŠKOLA. Treba da znaju da im vreme za polaganje testa počinje onog trenutka kada su se ulogovali. Mogu polagati od osam ujutro u narednih 12 sati kada oni žele. Kada se uloguju za matematiku imaju sat i po, a za srpski i kombinovani test po sat vremena” – kaže ministar Šarčević.

Predviđena je mogućnost da se polaže praktično tokom celog dana, kako platforma ne bi bila opterećena, ukoliko bi se svi đaci ulogovali u isto vreme. Uveče u 20 sati, svakog dana, imaće i pregled rezultata, poručuje ministar. On dodaje da će tokom maja kroz redovnu onlajn nastavu ići i priprema za malu maturu za osmake.

U Srbiji je blizu 66 hiljada osmaka.

Vraćanja u školske klupe zbog nastave ove školske godine neće biti. Praktično, raspust za većinu đaka počinje krajem maja, kada se završavaju redovni časovi, odnosno onlajn nastava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.