Od sutra u Srbiji rade pijace, određene zanatlije, stariji od 65 godina mogu tri puta nedeljno u šetnju….

Na današnjoj sednici Vlade Srbije, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, donete su odluke u vezi sa ublažavanjem određenih mera u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Građani stariji od 65 godina, moći će počev od sutra, utorkom, petkom i nedeljom da izlaze u šetnju u trajanju od pola sata. Oni će svojih pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18 sati do 1 sat iza ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) od sutra su ponovo otvorene uz obaveznu primenu svih mera zaštite.

Od utorka, 21. aprila, dozvoljen je rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu radom od sutra, 21. aprila.

Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju. Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima.

Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni. Bitno je naglasiti još jednom da se rad u objektima i delatnostima kojima je to od sutra dovoljeno može obavljati isključivo uz poštovanje svih mera​​.

Podsećamo, policijski čas se sutra pomera za jedan sat i počinje u 18 sati a traje do 5 ujutru.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *