ZJZ “Timok” Zaječar: Ukupno 162 pozitivna na Covid-19, najviše u Boru 76

Izveštaj vezan za tok pandemije izazvane COVID-19 na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga (bez Sokobanje) za 19. april .

ZAJEČAR

Na teritoriji opštine Zaječar, od početka pandemije Korona virusa do 18.4.2020.godine, urađen je 171 test na COVID-19. Kod 27 lica test je pozitivan. Imamo 127 negativnih testova na COVID-19. Za 17 uzoraka rezultati testiranja nisu završeni.

U ukupnom broju testova je 20 kontrolnih testova. Od ukupnog broja kontrolnih testova, tri kontrolna testa su pozitivna, 15 kontrolnih testova su negativni a za 2 kontolna testa rezultati testiranja nisu završeni.

Prema aplikaciji za praćenje covida-19, koju je uspostavio RFZO, kod 9 lica iz naše opštine, koja su prebačena u zdravstvene ustanove u Nišu, kao pozitivna na covid-19, rađen je kontrolni test i kod svih lica kontrolni test je negativan.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Zaječar – 391. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Zaječar – 127. Nemamo podatke o preminulim osobama.

BOR

Na teritoriji opštine Bor, od početka pandemije Korona virusa do 18.4.2020.godine, urađeno je 354 testa na COVID-19. Kod 76 lica test je pozitivan. Imamo 211 negativnih testova na COVID-19. Za 67 uzoraka rezultati testiranja nisu završeni.

U ukupnom broju testova je 22 kontrolna testa. Od ukupnog broja kontrolnih testova, jedan kontrolni test je pozitivan, 18 kontrolnih testova su negativni a za 3 kontolna testa rezultati testiranja nisu završeni.

Prema aplikaciji za praćenje covida-19, koju je uspostavio RFZO, kod 3 lica iz naše opštine, koja su prebčena u zdravstvene ustanove van teritorije okruga Bor, kao pozitivna na covid-19, rađen je kontrolni test i imamo jedan pozitivan i dva negativna kontrolna testa.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Bor – 231. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Bor – 228. Nemamo podatke o preminulim osobama.

NEGOTIN

Na teritoriji opštine Negotin, od početka pandemije Korona virusa do 18.4.2020.godine, urađeno je 115 testova na COVID-19. Kod 6 lica test je pozitivan.

Imamo 78 negativnih testova na COVID-19. Za 31 uzorak rezultati testiranja nisu završeni. U ukupnom broju testova su 2 kontrolna testa i oni su negativni na COVID-19.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Negotin – 234. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Negotin – 37. Nemamo podatke o preminulim osobama.

KLADOVO

Na teritoriji opštine Kladovo, od početka pandemije Korona virusa do 18.4.2020.godine, urađeno je 110 testova na COVID-19. Kod 15 lica test je pozitivan. Imamo 75 negativnih testova na COVID-19. Za 20 uzoraka rezultati testiranja nisu završeni.

U ukupnom broju testova su 3 kontrolna testa. Od ukupnog broja kontrolnih testova, 2 kontrolna testa su negativna a za 1 kontolni test rezultati testiranja nisu završeni.

Prema aplikaciji za praćenje covida-19, koju je uspostavio RFZO, kod 2 lica iz naše opštine, koja su prebčena u zdravstvene ustanove u Nišu, kao pozitivna na covid-19, rađen je kontrolni test i ovi testovi su negativni.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Kladovo – 103. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Kladovo – 92. Jedna osoba je preminula od posledica izazvanih Covidom-19.

MAJDANPEK

Na teritoriji opštine Majdanpek, od početka pandemije Korona virusa do 18.04.2020.godine, urađeno je 28 testa na COVID-19. Kod jednog lica test je pozitivan. Imamo 23 negativna testa na COVID-19. Za 4 uzorka rezultati testiranja nisu završeni. U ukupnom broju testova nema kontrolnih testova.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Majdanpek – 57. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Majdanpek – 18. Nemamo podatke o preminulim osobama.

KNJAŽEVAC

Na teritoriji opštine Knjaževac, od početka pandemije Korona virusa do 18.4.2020.godine, urađena su 119 testa na COVID-19. Kod 19 lica test je pozitivan. Imamo 62 negativna testa na COVID-19. Za 38 uzoraka rezultati testiranja nisu završeni.

U ukupnom broju testova su 4 kontrolna testa. Od ukupnog broja kontrolnih testova, 2 kontrolna testa su negativna a za 2 kontolna testa rezultati testiranja nisu završeni.

Prema aplikaciji za praćenje covida-19, koju je uspostavio RFZO, jedno lice iz naše opštine, koje je prebčeno u zdravstvene ustanove u Nišu, kao pozitivno na covid-19, urađen je kontrolni test i test je negativan.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Knjaževac – 80. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Knjaževac – 75. Nemamo podatke o preminulim osobama.

BOLJEVAC

Na teritoriji opštine Boljevac, od početka pandemije Korona virusa do 18.4.2020.godine, urađen je 79 testa na COVID-19. Kod 18 lica test je pozitivan. Imamo 48 negativnih testova na COVID-19. Za 13 uzoraka rezultati testiranja nisu završeni.

U ukupnom broju testova su 3 kontrolna testa i svi su oni negativni na COVID-19.

Prema aplikaciji za praćenje covida-19, koju je uspostavio RFZO, kod 6 lica iz naše opštine, koja su prebčena u zdravstvene ustanove u Nišu, kao pozitivna na covid-19, rađen je kontrolni test i imamo jedan pozitivan i pet negativna kontrolna testa.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Boljevac – 41. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Boljevac – 86. Nemamo podatke o preminulim osobama.

Izvor: ZZJZ „Timok“

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *