Izveštaj ZJZ “Timok” o broju obolelih od koronavirusa i lica koja su pod zdravstvenim nadzorom

Zavod za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru objavio je danas novi izveštaj o toku pandemije izazvane virusom Covid-19, a sve podatke sa područja Zaječarskog i Borskog okruga možete saznati u nastavku:

Na teritoriji opštine Bor, od početka pandemije Korona virusa do 17.4.2020.godine, testirano je 331 lice od kojih je 75 pozitivno a 199 negativno na COVID-19. Za 57 lica rezultati testiranja nisu završeni.
Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Bor – 228. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Bor – 220. Nemamo podatke o preminulim osobama.

Na teritoriji opštine Negotin, od početka pandemije Korona virusa do 17.4.2020.godine, testirano je 100 lica od kojih je 6 pozitivno a 78 negativno na COVID-19. Za 16 lica rezultati testiranja nisu završeni.
Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Negotin – 233. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Negotin – 36. Nemamo podatke o preminulim osobama.

Na teritoriji opštine Kladovo, od početka pandemije Korona virusa do 17.4.2020.godine, testirano je 109 lica od kojih je 15 pozitivno a 75 negativno na COVID-19. Za 19 lica rezultati testiranja nisu završeni.
Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Kladovo – 103. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Kladovo – 83. Jedna osoba je preminula od posledica izazvanih Covidom-19.

Na teritoriji opštine Majdanpek, od početka pandemije Korona virusa do 17.4.2020.godine, testirano je 26 lica od kojih je 1 pozitivno a 23 negativno na COVID-19. Za 2 lica rezultati testiranja nisu završeni.
Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Majdanpek – 57. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Majdanpek – 18. Nemamo podatke o preminulim osobama.

Na teritoriji opštine Zaječar, od početka pandemije Korona virusa do 17.4.2020.godine, testirano je 166 lica od kojih je 27 pozitivno a 123 negativno na COVID-19. Za 16 lica rezultati testiranja nisu završeni.
Od ukupnog broja pozitivnih, njih 27, za dva lica je rađen kontrolni bris, koji je takođe pozitivan. Prema aplikaciji za praćenje covida-19, koju je uspostavio RFZO, kod četiri lica iz ove opštine, koja su prebačena u zdravstvene ustanove u Nišu, kao pozitivna na covid-19, rađen je kontrolni bris i kod sve četiri osobe kontrolni bris je negativan.
Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Zaječar – 390. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u
ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Zaječar – 127. Nemamo podatke o preminulim osobama.

Na teritoriji opštine Knjaževac, od početka pandemije Korona virusa do 17.4.2020.godine, testirano je 119 lica od kojih je 19 pozitivno a 62 negativno na COVID-19. Za 38 lica rezultati testiranja nisu završeni.
Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Knjaževac -78. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Knjaževac – 69. Nemamo podatke o preminulim osobama.

Na teritoriji opštine Boljevac, od početka pandemije Korona virusa do 17.4.2020.godine, testirano je 79 lica od kojih je 18 pozitivno a 48 negativno na COVID-19. Za 13 lice rezultati testiranja nisu završeni.
Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Boljevac – 41. Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Boljevac – 86. Nemamo podatke o preminulim osobama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *